Od jeseni novi sistem plaćanja auto-osiguranja

Izvor: Blic, 13.Apr.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od jeseni novi sistem plaćanja auto-osiguranja

BEOGRAD - Vlasnici automobila će obaveznu premiju za osiguranje vozila od 1. septembra plaćati po sistemu “bonus malus”, i to savesni vozači po nižoj, a vozači koji su imali štete po ceni višoj i do 2,5 puta.

Premijski stepen, po ovom sistemu, podeljen je na 12 razreda opasnosti, a osnovni razred je četvrti, i on podrazumeva cenu obaveznog auto-osiguranja koju su vozači do sada plaćali.

Vlasnici motornih vozila koji u prethodnoj godini osiguranja nisu napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štetu, u narednoj godini će prema ovom sistemu imati bonus, to jest preći će u treći razred i premiju će platiti pet odsto manje. Premija u drugom razredu niža je od osnovne za 10, a u prvom za 15 odsto.

Vozači koji su imali jednu štetu prelaze u sedmi razred, što u odnosu na prethodnu godinu visinu premije povećava za 50 odsto. Sa dve načinjene štete prelazi se u 10. razred čime se premija u odnosu na prethodnu godinu povećava 2,1 put, dok oni koji naprave tri i više šteta prelaze u 12. razred, a premija im se povećava čak 2,5 puta.

Za povratak iz 12. u četvrti razred, potrebno je devet godina, i to pod uslovom da se tokom tih godina ne napravi nijedna šteta.

To znači da se vozači svake godine spuštaju za po jedan razred i u skladu s tim plaćaju premije. U petom razredu premija je u odnosnu na osnovni razred veća za 15, u šestom za 30, u sedmom za 50, osmom za 70, a u devetom za 90 odsto, dok je u desetom razredu premija veća 2,1 put, u jedanaestom 2,3, a u dvanaestom 2,5 puta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od jeseni novi sistem plaćanja auto-osiguranja

Izvor: medio.rs, 13.Apr.2011

Vlasnici automobila će obaveznu premiju za osiguranje vozila od 1. septembra plaćati po sistemu bonus malus, i to savesni vozači po nižoj, a vozači koji su imali štete po ceni višoj i do 2,5 puta.

Nastavak na medio.rs...

Od jeseni novi sistem plaćanja auto-osiguranja

Izvor: Capital.ba, 13.Apr.2011

BEOGRAD, Vlasnici automobila u Srbiji će obaveznu premiju za osiguranje vozila od 1. septembra plaćati po sistemu “bonus malus”, i to savjesni vozači po nižoj, a vozači koji su imali štete po cijeni višoj i do 2,5 puta. Premijski stepen, po ovom sistemu, podjeljen je na 12 razreda opasnosti,...

Nastavak na Capital.ba...

Povoljnije osiguranje za savesne vozače

Izvor: Mondo, 13.Apr.2011

Prema novom sistemu osiguranja, koji će početi da se primenjuje 1. septembra, vlasnici vozila koji u prethodnoj godini osiguranja nisu napravili štetu, u narednoj godini imaće bonus.

Nastavak na Mondo...

Od jeseni novi sistem osiguranja!

Izvor: MojAuto, 13.Apr.2011

U javnost je ovih dana stigla vest koja će obradovati većinu vozača, a koja se odnosi na plaćanje obavezne premije za osiguranje vozila. Umesto dosadašnje "iste" cifre za sve vozače, od 1. septembra osiguranje će se plaćati po sistemu "zasluge". Priča je veoma jednostavna. Savesni vozači, odnosno...

Nastavak na MojAuto...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.