Izvor: Pančevac-online.com, 30.Jul.2023, 18:30

ODLAZAK VELIKOG KNJIŽEVNIKA: David Albahari preminuo u 75. godini

Pisac i prevodilac David Albahari preminuo je posle duže bolesti u Urgentnom centru u Beogradu u 75. godini, saopštila je porodica, prenose beogradski mediji. Rođen 1948. godine u Peći, prvu knjigu, zbirku priča Porodično vreme, objavio je 1973. u izdanju Matice srpske iz Novog Sada. Isti izdavač objavio je njegov prvi roman, Sudija Dimitrijevic (1978). […] The post ODLAZAK VELIKOG KNJIŽEVNIKA: David Albahari preminuo u 75. godini appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo pisac David Albahari

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jul.2023

Pisac i prevodilac David Albahari preminuo je posle duže bolesti u Beogradu u 75. godini, saopštila je njegova porodica. Rođen je 1948. godine u Peći, a prvu knjigu, zbirku priča "Porodično vreme", objavio je 1973. u izdanju Matice srpske iz Novog Sada. Isti izdavač objavio je njegov prvi roman...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Preminuo je pisac David Albahari

Izvor: Deutsche Welle, 30.Jul.2023

Pisac i prevodilac David Albahari preminuo je u Beogradu u 76. godini, saopštila je porodica.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.