Nova rafinerijska pruga neće prolaziti kroz Misu

Izvor: Pančevac-online.com, 27.Apr.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova rafinerijska pruga neće prolaziti kroz Misu

Gradonačelnik Pavle Radanov izjavio je da je Gradskoj upravi Pančeva stiglo pismo iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u kome se navodi da postoji spremnost nadležnih iz te institucije da prihvate zahteve naših sugrađana koji stanuju na Misi da se nova rafinerijska pruga ne gradi u tom naselju. Po njegovim rečima, do promene u stavovima odgovornih u Ministarstvu došlo je nakon nedavnog sastanka koji su održali sa četvoročlanom delegacijom građana Mise.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com <<
Na današnjoj konferenciji za novinare Radanov je kazao da je Ministarstvo spremno da zajedno s Gradom Pančevom promeni planska dokumenta kako buduća pruga ne bi prolazila kroz Misu.

– To znači da bi novi vinčanski most, koji će sigurno biti izrađen, prolazio pored Rafinerije i preko atara bi išao ka Rumuniji do Koridora 11. U dosadašnjoj komunikaciji s Ministarstvom dobijali smo samo negativne odgovore. Govorili su nam da je projektovanje te pruge, odnosno drumsko-železničke saobraćajnice, zacrtano i da je nemoguće menjati pokrajinske i republičke planove. Pismo koje nam je stiglo u petak je pozitivan signal i nešto novo – izjavio je Radanov.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.