Nepismenost na asfaltu - hit na društvenim mrežama

Izvor: Aleksinac.net, 20.Jun.2017, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepismenost na asfaltu - hit na društvenim mrežama

Ovih dana Aleksinčani na društvenim mrežama dele fotografiju snimljenu u ulici Tihomira Đorđevića, pored Osnovne škole "Ljupče Nikolić"

Naime, slovo Š je napisano naopako. Da li se radi o elementarnoj nepismenosti ljudi koji su angažovani od strane javnih preduzeća, ili o nepažnji, sada je nevažno, jer je do greške došlo.

Da li se radi samo o jednom previdu? Nažalost, odgovor je ne.

Više puta je skretana pažnja Savetu za bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << saobraćaja na lošen regulisan saobraćaj, ili nepravilnu signalizaciju.

Primer 1 - horizontalna signalizacija u glavnoj ulici, od mesta gde je nekada bio semafor do opštine. Nemoguće je preći ulicu, a da ne pregazite linije.

Primer 2 - u nedavno rekonstruisanoj ulici Dušana Trivunca, na raskrsnici sa ulicom Vuka Karadžića, dugo nije bilo znaka da nemate prvenstvo prolaza. Oni koji su dolazili sa strane to nisu mogli da znaju, pa je dolazilo do nezgodnih situacija, na sreću bez posledica.

O samom toku saobraćaja i ne vredi trošiti reči, jer takvo pitanje nikada nije ni inicirano na zvaničnom nivou.

Naša redakcija je do sada ukazivala na propuste, ali i hvalila kada se nešto uradi kako treba.

Na žalost, svedoci smo da su neki "samo prošli pored škole"...

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.