NOVA CENA STRUJE OD 1. NOVEMBRA

Izvor: TimockeVesti.net, 29.Sep.2023, 04:46

NOVA CENA STRUJE OD 1. NOVEMBRA

Beograd, 29. septembar – Na nedavno održanoj sednici Saveta Agencije za energetiku Srbije, koja je održana 28. septembra, doneta je značajna odluka koja će imati uticaj na sve domaćinstva i male kupce električne energije u zemlji. Odlukom Saveta, usvojena je nova cena električne energije za garantovano snabdevanje, koja će stupiti na snagu od 1. novembra.
Nova cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje, kao što su domaćinstva i mali kupci, iznosiće >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << 10,26 dinara po kilovatsatu bez poreza i taksi. Sa uračunatim porezima i taksama, cena će iznositi 14,29 dinara po kilovatsatu. Ova odluka predstavlja povećanje cene električne energije za ovu kategoriju potrošača i povećanje je za 8 odsto u odnosu na postojeću prosečnu cenu.
Odluku je obrazložila Agencija za energetiku Srbije kao neophodan korak u svetlu aktuelnih promena na energetskom tržištu i povećanih troškova proizvodnje električne energije. Na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina električne energije za prodaju kupcima na garantovanom snabdevanju, cena je revidirana kako bi se obezbedila održivost sektora električne energije.
Predstavnici Agencije za energetiku Srbije istakli su da će ovo povećanje cene pomoći održavanju stabilnosti i pouzdanosti elektroenergetskog sistema zemlje, kao i podržati investicije u modernizaciju i unapređenje energetske infrastrukture.
Članak NOVA CENA STRUJE OD 1. NOVEMBRA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.