NIS nudi otkup akcija za 4,8 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS nudi otkup akcija za 4,8 evra

BEOGRAD -

Vlasnik Naftne industrije Srbije, ruska kompanija "Gaspromnjeft", objavila je nameru o otkupu 19,8 odsto akcija NIS-a koje se nalaze na slobodnom tržištu, a cena jedne akcije iznosi 506,48 dinara ili 4,8 evra, izjavio je generalni direktor Kiril Kravčenko.

Na konferenciji za novinare, Kravčenko je naglasio da kupovina akcija nije obavezna "i zavisi od volje svakog građanina, koji je vlasnik akcije".

"Gaspromnjeft" je u obavezi, na osnovu kupoprodajnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ugovora za NIS, da istakne ponudu za otkup akcija, a građani su od avgusta 2010. mogli da trguju i nezavisno od te ponude.

Do sada je na Beogradskoj berzi trgovano akcijama NIS-a po najvišoj ceni od 550 dinara, a najniža cena bila je bila 442 dinara.

Kravčenko je objasnio da se ponuda za otkup akcija dostavlja na odobrenje Komisiji za hartije od vrednosti, koja u roku od dva do devet radnih dana treba da izda odobrenje. Nakon toga će ponuda biti objavljena u štampanim sredstvima javnog informisanja.

Ponuda za otkup akcija, kako je istakao, važiće 45 dana od datuma njenog objavljivanja u štampi, nakon čega prestaje da važi.

U tom roku građani koji su dobili po pet akcija NIS i nisu ih do sada prodali na berzi, mogu da ih prodaju po navedenoj ceni, posredstvom pošte ili člana Centralnog registra, ukoliko imaju otvoren račun.

Radnici i bivši radnici NIS koji imaju akcije takođe ih mogu prodati po navedenoj ceni, obraćajući se članu Centralnog registra kod kojeg je otvoren račun.

Građani koji žele da prodaju akcije po navedenoj ceni, daju nalog za njihovo deponovanje na specijalni račun kupca "Gaspromnjefta", a odmah nakon toga, u roku od tri dana, odnosno već u martu, novac za prodate akcije biće prebačen na račune građana, objasnio je Kravčenko.

On je dodao da će novac biti prebačen na račune prodavaca u dinarima po kursu na dan uplate, ali ne nižem od kursa dinara prema evru na dan koji prethodi objavljivanju obaveštenja o nameri.

Detaljne informacije o načinu otkupa akcija i ponuda "Gaspromnjefta" biće objavljeni na sajtu NIS-a www.nis.rs, posle objavljivanja ponude za preuzimanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kravčenko: NIS nema monopol

Izvor: B92, 14.Jan.2011

Beograd -- Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko kaže da ne postoje nikakve specijalne akcize na naftne derivate NIS-a...On dodaje da za tu kompaniju važe iste akcize kao i za sve druge aktere na tržištu, istakavši da je pogrešna teza o tome da su akcize različite...

Nastavak na B92...

NIS nudi 4,8 evra za akcije

Izvor: Radio 021, 14.Jan.2011

Vlasnik Naftne industrije Srbije, ruska kompanija "Gaspromnjeft", objavila je nameru o otkupu 19,8 odsto akcija NIS-a koje se nalaze na slobodnom tržištu, a cena jedne akcije iznosi 506,48 dinara ili 4,8 evra, izjavio je generalni direktor Kiril Kravčenko.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.