Milion dinara za projekte za mlade

Izvor: Kragujevac.rs, 27.Apr.2017, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milion dinara za projekte za mlade

Pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi Stefan Nikezić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 12 udruženja kojima su, na osnovu Javnog konkursa, odobrena sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa, aktivnosti i manifestacija u oblasti omladinske politike. Potpisivanju je prisustvovala Marija Đoković, koordinator Kancelarije za mlade. Iz budžeta grada za te namene je izdvojeno milion dinara.

Grad Kragujevac u okviru podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << mladih u lokalnoj samoupravi svake godine izdvaja sredstva iz budžeta za promociju zdravih stilova života, podsticaj edukacije i kreativnosti kod mladih. Iz godine u godinu broj udruženja i organizacija se uvećava i mladi apliciraju sa kreativnijim i interesantnijim projektima, rekao je Srefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika i dodao da očekuje uvećanje sredstava u narednoj godini.

Na konkurs se javilo 13 nevladinih organizacija i udruženja, od kojih je dvanaest projekata ispunilo sve uslove konkursa. Pored ekoloških projekata, projekata vezanih za edukaciju mladih u oblasti novinarstva i javnih nastupa, ove godine udruženja su dobila sredstva i za etno turizam, program primarne prevencije HIV infekcije ali i programe Udruženja studenata sa hendikepom.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Agraru više od osam milijardi dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2017, 13:50

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo  Vuk Radojević danas su uručili ugovore predsednicima lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na osnovu dva konkursa Pokrajinskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.