Makedonski savet: Rešiti krizu mirnim putem

Izvor: Pančevac-online.com, 28.Apr.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonski savet: Rešiti krizu mirnim putem

Povodom krize u Makedoniji oglasio se Nacionalni savet makedonske nacionalne zajednice u Srbiji. U saopštenju koje je ta organizacija dostavila pančevačkim medijima ističe se da Makedonci u našoj državi s velikom zabrinutošću i uznemirenošću prate situaciju u svojoj matičnoj zemlji, koja se drastično pogoršala posle sinoćnih nemilih scena u makedonskoj skupštini.

„Upućujemo iskren i bratski apel svim našim sunarodnicima, ali pre svega političkim činiocima Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << Makedonije da se uzdrže od bilo kakve upotrebe nasilja, kao i da mirno reaguju na provokacije. Apelujemo na njih da sve snage ulože u rešavanje krize mirnim putem, uz poštovanje Ustava i zakona Republike Makedonije. Svaki pripadnik makedonskog naroda u Srbiji oseća situaciju u našoj matičnoj državi kao da je i sam tamo prisutan. Pripadnici makedonske nacionalne zajednice u Srbiji su u poslednje dve decenije vrlo dobro iskusili posledice nerešavanja krize mirnim putem. Mi Makedonci iz Srbije želimo da uputimo poruku da podržavamo nastojanja i zalaganja za mirnu i prosperitetnu Makedoniju u kojoj vladaju dobri međuetnički odnosi. Paralelno s tim podržavamo zalaganja za unitarnu, nezavisnu i slobodnu Makedoniju svih njenih građana. Ponovo apelujemo na sve relevantne političke subjekte u Republici Makedoniji da pronađu snagu i državničku mudrost i da dijalogom prevaziđu sadašnje stanje u korist dobrobiti države, kao i njene demokratske budućnosti”, piše u saopštenju Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Srbiji.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.