Majdanpečki odbornici ponovo o grejanju, a grejanje...

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Okt.2012, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majdanpečki odbornici ponovo o grejanju, a grejanje...

I jučerašnje zasedanje lokalnog parlamenta u najvećem delu obeležila je rasprava po osnovu novoformiranog preduzeća za isporuku toplotne energije, čija zvanična registracija još uvek nije okončana, a s druge strane ni juče nije dobijen odgovor na pitanje kada će početi grejanje u Majdanpeku.
Jedan od razloga za negodovanje opozicije bila je i činjenica da sednici nije prisustvovao v.d. direktora JKP „Majdanpek“, Djordje Roškić, kao ni jedan od članova UO ovog preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << pa će , kako je to rekla predsedavajuća Skupštine Milica Jasenski, odgovore na brojna postavljena pitanja, odbornici dobiti od nadležnih na narednoj sednici. U svakom slučaju većinom glasova je usvojen Statut novoformiranog JKP .
Inače, raspravi na ovu temu, prethodilo je najpre glasanje za dva nova člana Opštinskog veća Gorana Vladića i Dejana Mihajlovića, a potom je potvrdjen i mandat Jasmini Milutinović, odborniku sa liste DS koja će ovu stranku ubuduće zastupati umesto Mihajlovića. Na današnjoj sednici, takodje, izmedju ostalog, imenovani su i predsednik, zamenik i članovi Korisničkog servisa, osnovanog još krajem decembra prošle godine.
Za predsednika ovog radnog tela postavljena je Nadežda Jović. U okviru dopune dnevnog reda danas se raspravljalo i o korekciji cena komunalnih usluga, pre svega, grejanja, koju je ispred predlagača najpre obrazložila Biljana Vasilijić, a potom, nakon reagovanja na predložene iznose, od strane opozicije, Dragan Popović, predsednik opštine je u najkraćem rekao da su novi iznosi u skladu sa uredbom Vlade i da gradjani više ne mogu računati na to da će grejanje finansirati republika, niti lokalna samouprava, te da će isporuka toplotne enregije zavisiti isključivo od stepena naplate, dodajući da su očekivanja da grejanje u Majdanpeku startuje 1. novembra.

www.rtvmajdanpek.com

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Sednica SO Majdanpek: Grejanje centralna tema rasprave

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Okt.2012

Najviše rasprave na sednici Skupštine opštine Majdanpek izazvalo usvajanje statuta novog komunalnog preduzeća zaduženog za grejanje. - Datum početka grejne sezone još uvek neizvestan. - Pitanje je i kako će se obračinati grejanje u period od 15. oktobra do početka grejne sezone. - Odluka o...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.