LDP se protivi ukidanju resora za finansije u Gradskom veću

Izvor: Kragujevac.rs, 23.Mar.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP se protivi ukidanju resora za finansije u Gradskom veću

Liberarno demokratska partija se protivi odluci o ukidanju resora finansija i imovine u Gradskom veću i smatra da je loš rebalans budžeta posledica loše projektovanog gradskog budžeta, rečeno je na konferenciji za novinare ove odborničke grupe koja je održana u toku zasedanja Skupštine grada.

- Novih investicija nema, nikakvih razvojnih projekata po grad i građane Kragujevca nema, osnovne komunalne delatnosti se obavljaju na minimalnom nivou, a kao posledicu nesposobnog upravljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << javnim finansijama imamo činjenicu da taj resor ukidamo. Cenu ovog ukidanja i želju da preskočimo deset stepenika iako nismo u mogućnosti da zakoračimo ni na prvi, plaćaće na kraju građani Kragujevca. Apsolutno se protivimo ukidanju ovog resora u Gradskom veću, što ne znači da se protivimo modernizaciji grada Kragujevca. Kroz “pametan grad“, e-upravu, informacione tehnologije, građani Kragujevca mogu dobiti puno ali ne na nivou resora Gradskog veća pošto već postoje većnici za komunalne delatnosti, projekte i lokalnu samoupravu samoupravu koji treba da sprovedu ovaj projekat - kaže Edis Durgutović, odbornik LDP-a u Skupštini grada Kragujevca.

U rebalansu budžeta, po mišljenju LDP-a primetan je izostanak ozbiljnih investicija jer se ono što se podrazumeva pod tekućim održavanjem podvodi kao investicija.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.