Izvor: Soko-zabava.info, 22.Feb.2021, 12:09

Koje sve poslove danas možete raditi od kuće?

Moderno doba u kojem živimo nam omogućava da u današnje vreme neke poslove radimo od kuće. To mogu biti dodatni tj. honorarni poslovi koje obavljamo pored našeg glavnog posla zbog toga što želimo više da zarađujemo. Ipak, postoje i neka zanimanja koja se mogu izvršavati u kućnim uslovima i da se od njih pristojno živi.

Ko zapravo ne bi poželeo da ima tu mogućnost da ne mora svaki dan da putuje na posao, već da sve zadatke koje bi inače obavljao u kancelariji obavlja u kućnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << atmosferi? Daleko od pogleda šefa, uz toplu kaficu, ušuškani u neko toplo ćebe sa laptopom u rukama.

Sa napretkom tehnologije i razvojem interneta, znatno je olakšano da se sve veći broj poslova obavlja van firme. Neke od njih predstavićemo vam u nastavku teksta.

Ukoliko imate solidno znanje nekog stranog jezika danas ga možete unovčiti i to radom od kuće. Dovoljno je za početak da nađete par osoba ili neku firmu kojima su potrebni prevodi određenih tekstova sa nekog stranog na naš maternji jezik. Neke firme posluju sa stranim klijentima a u svom kadrovskom sektoru nemaju zaposlene koji dobro poznaju strane jezike. Prevodilac sa engleskog na srpski jezik se danas sve više traži s obzirom da se radi o najzastupljenijoj vrsti jezika.

Mnogi su čuli za ovaj pojam ali nisu sigurni na šta se ovo zanimanje konkretno odnosi. U bukvalnom  prevodu znači „slobodnjak“ a mogu ga raditi osobe najrazličitijih zanimanja, od programera, novinara, fotografa, dizajnera i dr. Neophodno je da ste dobri poznavaoci Word – a i Excel –a kao i da imate barem srednji nivo kada je znanje engleskog jezika u pitanju. Glavne prednosti ove vrste zanimanja su da ste “sam svoj gazda”, da sami birate kada ćete da radite i kakve klijente ćete imati.

Ukoliko imate smisla za pisanje, volite književnost a pri tom vrlo dobro poznajete gramatiku srpskog jezika, posao copywriter–a može biti idealan za vas. Mnoge firme danas koje se bave internet marketingom kao i optimizacijom sajtova upošljavaju pisce za pisanje tekstova na različite teme, a sve u zavisnosti od toga sa kojim klijentima rade. Ono što je zanimljivo kod ovog posla je to što ga možete honorarno raditi sa bilo kog mesta. Jedino što će vam biti potrebno je računar i neki program u kojem ćete moći da kucate tekstove.

Bilo da ste student ili nezaposleno lice, posao call operatera mogu raditi svi oni koji su po prirodi elokventni i snalažljivi u razgovoru sa ljudima. Ovde se uglavnom radi o nekoj vrsti prodaje dok se zarada zasniva na ostvarenom procentu. Mnogi ga porede sa poslom komercijaliste s tim da u ovom slučaju ne idete na teren već radite od kuće, pomoću telefona. Cilj je što više ljudi ubediti da kupe proizvod koji reklamirate kako biste sebi obezbedili adekvatni mesečni dohodak.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.