AZILANTI ĆE BITI PRESELJENI IZ BANJE KOVILJAČE

Izvor: Kurir, 12.Nov.2011, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AZILANTI ĆE BITI PRESELJENI IZ BANJE KOVILJAČE

LOZNICA - Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izrazio je uverenje da će merama i aktivnostima Vlade Srbije i resornih ministarstava, utvrđenim u dogovoru sa lokalnom samoupravom, uskoro potpuno biti rešen problem velikog broja ilegalnih imigranata u Banji Koviljači.

Petrović je rekao da će konkretne mere Vlade Srbije koje su donete posle višemesečnog insistiranja dati željene rezultate i da ih u potpunosti podržava.

"Najvažnije je da se uspostavi poverenje, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se građani Banje Koviljače i Loznice osećaju bezbedno i sigurno i da se obezbedi human odnos prema stranim državljanima koji tu borave", istakao je Petrović.

Prema uveravanjima nadležnih, problemi će biti rešeni, rekao je gradonačelnik i podsetio da su u četvrtak održani sastanci u Loznici i u Banji Koviljači sa ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, a prethodno sa čelnicima MUP-a i Komesarijata za izbeglice.

Na tim sastancima, održanim u četvrtak u Loznici i u Banji Koviljači, dogovoreno je da se "u što kraćem roku" izvan teritorije grada Loznice nađe smeštaj za više od 2.500 imigranta u Banji Koviljači od kojih mnogi tamo borave ilegalno u privatnim ili napuštenim objektima, po pravilu u nehumanim uslovima.

Istovremeno, policija će svojim povećanim preventivnim prisustvom podići bezbednost na još viši nivo, u zoni Osnovne škole "Vera Blagojević" i u čitavoj Banji Koviljači i na teritoriji grada, a pojačaće i sve vidove kontrole, uključujući i još intenzivnije sprečavanje pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice.

Jedan od rezultata preduzetih i planiranih mera Vlade i nadležnih ministarstava je odluka Saveta roditelja da se od ponedeljka osnovci u Banji Koviljači vrate na redovnu nastavu.

Građani Banje Koviljače su u nedelju održali protest, posle koga roditelji ove sedmice nisu slali decu u tamošnju osnovnu školu iz straha za njihovu bezbednost zbog velikog broja imigranata čije su izmeštanje tražili kao i prestanak rada Centra za azil koji ima 84 mesta.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izmeštaju deo azilanata iz Banje Koviljače

Izvor: Vesti-online.com, 12.Nov.2011

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izrazio je uverenje da će merama i aktivnostima Vlade Srbije i resornih ministarstava, utvrđenim u dogovoru sa lokalnom samoupravom, uskoro potpuno biti rešen problem velikog broja ilegalnih imigranata u Banji Koviljači...Petrović je rekao da će konkretne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.