Izvor: Soko-zabava.info, 25.Apr.2023, 09:59

Gurmanski vodič kroz Beograd – restorani koje morate posetiti

Beograd je grad koji nikad ne spava, poznat po izuzetno bogatom noćnom životu i raznovrsnoj kulturnoj ponudi. Međutim, Beograd ima mnogo toga da ponudi i danju, pogotovo kada je hrana u pitanju. Zbog bogate gastronomske ponude i velikog izbora različite hrane i pića, mnogi turisti se odlučuju da posete glavni grad Srbije upravo kao gastronomski turisti.

Ako ste i vi ljubitelj dobre hrane i želite da uživate u najboljim gurmanskim delikatesima koje ovaj grad nudi, ovo je pravi tekst >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << za vas. Na sajtu https://www.gdeizaci.com/možete naći listu najboljih restorana u Beogradu koje morate posetiti.

Prvi na našoj listi je biser Novog Beograda, restoran Sweet & Salty. Ovaj restoran je idealan za sve one koji uživaju u najrazličitijim ukusima hrane. Sa prelepim enterijerom, restoran nudi bogat izbor vina i koktela. U ponudi ima razne vrste jela od mesa, salate, ali i fantastične deserte. U sklopu restorana se nalaze dve dečije igraonice sa animatorima, u zatvorenom i na otvorenom koje nude i mogućnost organizacije dečijih rođendana. Mnogi koji su posetili ovaj restoran kažu da je goveđa pršuta odlična kao predjelo.

Još jedan biser Novog Beograda je restoran Dolly Bell, koji se nalazi u neposrednoj blizini Novobeogradske opštine. Ovaj gastro pub je poznat po opuštenoj atmosferi, velikom izboru različitih piva i najboljim živim svirkama u kraju. Gastro pub je odličan izbor za one koje žele da probaju nešto novo, poput burgera Red Hot Chilli Peppers.

Dragulj iz blokova, restoran Magellan se ne izdvaja samo po svom sjajnom ambijentu, već i po vrhunskim specijalitetima pripremljenim od strane iskusnih kulinarskih majstora. Ako ste ljubitelj “fine dining” koncepta, ovaj restoran je idealno mesto za vas. U ponudi je veliki izbor internacionalnih jela sa pažljivo osmišljenom kartom pića. Uz romantičnu atmosferu koju pruža, najbolje ide rižoto od gambora sa šafranom koji će dodatno upotpuniti vaše iskustvo u ovom prelepom restoranu.

Novootvoreni restoran koji svojom ponudom grabi ka vrhu najboljih restorana u kraju je „Nebo i zemlja“. Smešten u neposrednoj blizini Brankovog mosta, ovaj restoran nudi rustičnu atmosferu

Ako želite da probate nešto autentično, posetite „Nebo i zemlju“. Ovaj moderan restoran nudi koncept nespojivog, sa ciljem da uživaoci u hrani dožive ukuse koji će im pružiti vrhunac hedonizma. Svaka poseta restoranu je jedinstveno iskustvo koje se pamti, a to potvrđuju i naši stalni gosti koji su oduševljeni našom selekcijom najboljih hercegovačkih sireva.

Jedan od najpoznatijih restorana u Beogradu, pravi biser Skadarlije, nadaleko poznat “Dva jelena” čvrsto čuva tradiciju dugu dva veka. Danas poznato kafansko stecište svih generacija i glavno okupljalište svih boema u gradu. Kafana od 1832. godine otvara svoja vrata za sve zaljubljenike u gradski duh naše prestonice, nudeći tradicionalne specijalitete srpske kuhinje uz najkvalitetnije domaće rakije i vina.

Sada kada znate za neke od najboljih gurmanskih adresa u Beogradu, vreme je da otkrijete ukuse ovog grada. Od tradicionalnih srpskih jela do modernih internacionalnih ukusa, Beograd ima šta da ponudi svim ljubiteljima hrane. Bilo da tražite restoran za romantičnu večeru ili porodični ručak, Beograd ima za svakog ponešto.

Uz ove preporuke za jela koja morate probati u svakom restoranu, možete biti sigurni da ćete uživati u autentičnom ukusu Beograda.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.