Grad Niš skratio rok zakupa Nišvil džez muzeju

Izvor: Aleksinac.net, 25.Maj.2022, 10:18

Grad Niš skratio rok zakupa Nišvil džez muzeju

Posle problema sa eksponatima ispred Džez Muzeja u Tvrđavi, Nišvil se suočava i sa poništavanjem prethodno donetog rešenja od 11.02.2022 o zakupu gradskog prostora za Džez Muzej na period od 2 godine.

Rešenjem o izmeni rešenja od 09.05.2022 rok zakupa je skraćen na 1 godinu!

Ne ulazeći u motive ovakvog skraćenja roka zakupa, Nišvil smatra da je izmena trebala da glasi – >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << umesto na 1, na 5 godina zakupa, jer toliko dozvoljavaju zakonski akti Uprave za imovinu Grada Niša.

Jedino sa tako dugim vremenskim rokom moguće je dugoročno planirati rad muzeja i uraditi nabavku skupih i retkih eksponata poput trube Luisa Armstronga, za koju bi donatorski trebalo prikupiti 100.000 dolara!

Nišvil je do sada uložio dosta novca za opremanje muzeja i obnovu elektro instalacija, ali je potrebno rešiti i grejanje prostora, a pogotovo je važno rešiti akutni problem prokišnjavanja unutar muzeja sa bedema niške Tvrđave.

Ovo skraćivanje roka zakupa dovodi Nišvil u dilemu vredi li ugostiti ovog leta direktora najčuvenijeg Džez muzeja iz New Orleans-a Grega Lambsoy-a, koji ovog avgusta dolazi da napravi dugoročnu postavku Nišvil Džez Muzeja – jedinog takve vrste u Srbiji,

Nastavak na Aleksinac.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nišvil: Grad Niš prepolovio dužinu zakupa prostora za Džez muzej, jedini te vrste u Srbiji

Izvor: Danas, 25.Maj.2022

Posle problema sa eksponatima ispred Džez muzeja u Tvrđavi, Nišvil džez festival se suočava sa novom odlukom Grada Niša kojom je prepolovljena dužina zakupa gradskog prostora za Džez muzej, koji je jedini takve vrste u Srbiji, saopštavaju organizatori festivala.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.