Fakultet prihvatio zahteve studenata

Izvor: RTS, 19.Okt.2011, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fakultet prihvatio zahteve studenata

Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu pozitivno je odgovorio na sve zahteve studenata. Akademci najavljuju odgovor na odluku fakulteta i nastavljaju protest.

Uprava Filološkog fakulteta u Beogradu odlučila je da ispuni svih 14 zahteva studenata koji protestuju na tom fakultetu, izjavila je dekan te visokoškolske ustanove Aleksandra Vraneš.

Na konferenciji za novinare u zgradi Fakulteta, Vranešova je rekla da su odgovori na studentske zahteve u skladu sa Zakonom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o visokom obrazovanju i drugim zakonskim aktima.

Aleksandra Vraneš rekla je da su odgovori na studentske zahteve u pisanoj formi upućeni studentima u protestu, ali da oni nisu odgovorili upravi.

Konferenciji je prisustvovao veliki broj profesora i studenata u protestu, te je ubrzo izbila rasprava te dve strane.

Studenti u protestu, koji su prisustvovali konferenciji, najavili su održavanje svoje konferencije za novinare na kojoj će predstaviti svoj odgovor na odluku Uprave fakulteta.

Oni su rekli da će nastaviti protest, a večeras održati sastanak na kojem će se dogovoriti o daljim aktivnostima.

Oko 50 studenata Filološkog fakulteta već treći dan blokiraju nastavu zahtevajući da se školarina smanji na iznos od tri minimalne plate i da uslov za upis godine na budžet bude 48 bodova. Oni traže i ukidanje rangiranja i ponovno uspostavljanje i regulisanje apsolventskog staža.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ispunjeni zahtevi studenata Filološkog fakulteta

Izvor: Danas, 19.Okt.2011

- Filološki fakultet pozitivno je odgovorio na sve zahteve studenata tog fakulteta koji su prethodna dva dana blokirali nastavu, saopštio je Filološki fakultet.

Nastavak na Danas...

Prihvaćeni zahtevi studenata

Izvor: RTS, 19.Okt.2011

Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu pozitivno je odgovorio na sve zahteve studenata. Akademci najavljuju odgovor na odluku fakulteta i nastavljaju protest. ..Uprava Filološkog fakulteta u Beogradu odlučila je da ispuni svih 14 zahteva studenata koji protestuju na tom fakultetu, izjavila je...

Nastavak na RTS...

Filološki fakultet prihvatio zahteve studenata

Izvor: Vesti-online.com, 19.Okt.2011

Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu pozitivno je odgovorio na sve zahteve studenata. Akademci najavljuju odgovor na odluku fakulteta i nastavljaju protest...Uprava Filološkog fakulteta u Beogradu odlučila je da ispuni svih 14 zahteva studenata koji protestuju na tom fakultetu, izjavila je dekan...

Nastavak na Vesti-online.com...

Studentski parlament: Neadekvatna blokada fakulteta

Izvor: S media, 20.Okt.2011, 09:26

Blokiranje Filološkog fakulteta nije adekvatan način za ostvarivanje zahteva studenata smatra Studentski parlament Univerziteta u Beogradu. ..Studentski parlament Univerziteta u Beogradu smatra da blokiranje Filološkog fakulteta nije adekvatan način za ostvarivanje zahteva studenata i odbranu legitimnih...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.