Izvor: Kragujevac.rs, 19.Sep.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodatna sredstva za održavanje javne rasvete

Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici saglasili su se sa izmenama i dopunama Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2016. godinu. Ovom izmenom obezbeđena su dodatna sredstva za održavanje javne rasvete u iznosu od 3 000 000 dinara, kao i sredstva za opremanje ulica koja su uvećana za 700 000 dinara, a namenjena su postavljanju odbojnika, zaštitnih ograda i stubića. Saglasnost je data i na zaključenje Ugovora o izradi projektne dokumentacije vodovodne linije i linije fekalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << kanalizacije za deo industrijske zone Rakalj kao kao i na zaključenje Ugovora o sufinansiranju projekata unapređenja energetske efikasnosti u 2016. godini u OŠ “Stanislav Sremčević“, između Ministarstva rudarstva i energetike i grada Kragujevca.

Zeleno svetlo dato je i na zaključenje Aneksa Ugovora o izvođenju radova  na sanaciji klizišta (na lokalnom putu) u naselju Vinjište kojim se vrednost prvobitnog ugovora sa firmom “Bauwesen“ iz Lazarevca uvećava za vrednost nepredviđenih radova u iznosu od 1 197 830,89 dinara bez PDV-a, tako da vrednost ugovora sada iznosi 26 395 240, 28 dinara bez PDV-a. Sredstva za ovaj projekat obezbeđena su preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Saglasnost je data i na Aneks Ugovora o izvođenju radova na sanaciji regulisanog korita reke Srebrenice u Stragarima kojim je na zahtev izvođača radova, firme “Unogradnja“ V.V. iz Beograda, rok za završetak radova, produžen za deset dana. Gradskoj upravi za investicije data je saglasnost za pokretanje postupka javne nabavke za usluge izrade projektne dokumentacije za obdaništa Kolibri i Bambi, za potrebe rekonstrukcije ova dva vrtića. Odlukom Gradskog veća biće raspisan Javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Kragujevca za 2017. godinu kao i Javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Kragujevca za 2017. godinu. Oba poziva biće objavljena na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

Po zahtevu JKP “Gradske tržnice“, rešenjem je odobreno zauzeće javne površine radi prodaje drva iz kamiona, na nekoliko lokacija u gradu:

U MZ Pivara, na uglu Tesline i ulice 9. maja - kod Pirotehnike, u MZ Erdeč u ulici Raje Vuksanovića i kod Šarene pijace u Beogradskoj ulici (nasuta tampon zona).

 Javnom preduzeću “Pošta Srbije“, područna jedinica Kragujevac, odobreno je korišćenje poslovnog prostora po beneficiranoj zakupnini, u ulici Partizanskih kurira broj 86, u MZ Erdeč, na period od godinu dana.

Rešenjem Gradskog veća obrazovani  su Stručni radni tim za pripremu akata iz oblasti komunalne delatnosti, proizvodnje i distribucije toplotne energije, Radni tim za izradu elaborata za Botaničku baštu u Kragujevcu, Projektni tim za prelazak na grejanje biomasom javnih objekata u Kragujevcu koji nisu povezani na sistem centralnog grejanja, Savet za unapređenje položaja Roma na teritoriji grada Kragujevca, Savet za migracije i trajna rešenja grada Kragujevca i Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Kragujevca.

Društvu za narodno prosvećivanje “Svetionik“ - Kragujevac, za realizaciju projekta “Znamenita sela Šumadije“ odobreno je 80 000 dinara. Na ime subvencija, Društvu sa ograničenom odgovornošću za turizam, ugostiteljstvo i sajamske manifestacije “Šumadija sajam“ odobreno je 20 128 975, 31 dinar za izmirenje obaveza prema dobavljačima po prinudnoj naplati.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.