Đački autobusi skreću na rizičnom mestu

Izvor: TimockeVesti.net, 28.Apr.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đački autobusi skreću na rizičnom mestu

Četiri decenije, mesto koje je označeno kao posebno opasna tačka, na državnom putu Dunavska magistrala kod Donjeg Milanovca, služi za okretanje đačkih autobusa koji skreću za selo Miroč. Na tom mestu samo zahvaljujući sreći nije bilo težih nesreća ali su meštani Miroča svakodnevno u strahu da bi tako nešto moglo da se dogodi.
Đački autobus koji vozi decu iz Donjeg Milanovca svakodnevno seče punu liniju i prelazi magistralu da bi mogao da skrene na put ka selu Miroč. To >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << bi mogao da uradi bezbedno i po propisu ali dvanaest kilometara niže, kod mesta Gradašnica.
Pripremila Vanja Čolić

Svi prevoznici ipak odlučuju se za ovaj rizični poduhvat jer bi im poštovanje propisa produžilo put za 24 kilometra. Roditelji đaka koji svakodnevno putuju u Donji Milanovac strahuju jer je Dunavska magistrala jako opterećena a ograničenje brzine na tom delu puta je 80 kilometara na sat, što je velika brzina.
"Za sada se nije desilo ništa tako posebno od tih nezgoda ali mi svi živimo u strahu, pogotovo kad se autobus pun dece okreće ovde", kaže predsednik Mesne zajednice „Miroč" Staniša Kržanović.
Skretanje za Miroč je iz nepregledne krivine i fizički nije moguće ući na taj put bez okretanja na opasnom mestu. Problem je poznat i „Putevima Srbije".
"Skretanje za selo Miroč jeste označeno kao nebezbedno i opasno mesto. Za rekonstrukciju te raskrsnice dva državna puta, urađen je glavni građevinski projekat i u narednom periodu treba očekivati realizaciju tog projekta i samim tim stvaranje uslova za normalan i bezbedan saobraćaj na tom mestu", kaže glavni inženjer "Puteva Srbije" Aca Tričković.
Osim što je opasno, ovakvo ponašanje vozača, zbog uštede vremena i goriva, je i kažnjivo.
"Kazna za takav prekršaj je od 15.000 do 30.000 dinara, šest kaznenih poena i zabrana upravljanja motornim vozilom do tri meseca. Praksa i život kažu da neki vozači prave takve prekršaje", ističe pomoćnik komandira za saobraćaj PU Majdanpek Dragan Munćan.
Problem ove opasne tačke na Dunavskoj magistrali traje četiri decenije, tačnije od njene izgradnje.
Na Miroču se nadaju da će mnogo manje vremena biti potrebno da se raskrsnica propisno napravi.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.