DIZEL ZA POLJOPRIVREDNIKE NAJVIŠE 179 DIN, UZ KARTICE DO 400 LITARA

Izvor: TimockeVesti.net, 01.Dec.2023, 06:24

DIZEL ZA POLJOPRIVREDNIKE NAJVIŠE 179 DIN, UZ KARTICE DO 400 LITARA

Beograd, 1. decembar – Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom je poljoprivrednim proizvođačima omogućena kupovina evro dizela na stanicama Naftne industrije Srbije a.d. Novi Sad po maksimalnoj ceni od 179 dinara, a uz upotrebu kartica izdatih registrovanim gazdinstvima, u maksimalnoj količini do 400 litara.
Vlada je saopštila da je uredba izmenjena kako bi se smanjili visoki troškovi sa kojima se suočavaju poljoprivredni >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << proizvođači i obezbedilo sprovođenje svih potrebnih agrotehničkih operacija.
Imajući u vidu težak položaj poljoprivrednih proizvođača i visoke cene repromaterijala na tržištu, Vlada Srbije je, na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, povećala maksimalnu količinu goriva koju poljoprivrednici mogu da kupe po nižoj ceni, navedeno je u saopštenju vlade.
(Izvor: Tanjug)
Članak DIZEL ZA POLJOPRIVREDNIKE NAJVIŠE 179 DIN, UZ KARTICE DO 400 LITARA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.