Izvor: 025info.rs, 03.Dec.2018, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoročasovno radno vreme idealno, smatraju stručnjaci

Radno vreme bi trebalo ograničiti na četiri sata dnevno, mišljenje je mnogih istaknutih stručnjaka. Oni smatraju da mi jednostavno nismo ni mentalno ni fizički sposodni da radimo duže od toga. Teško je da bilo koji čovek može da radi potpuno koncentrisan više od pet sati dnevno, ostatak radnog vremena zehteva samo delić fokusa i svodi se na popunjavanje vremena, navodi se u tekstu Quartza.   Slobodno vreme, takozvano "prazno vreme", je zapravo izuzetno važno za nas i za razvijanje naše kretivnosti.    Postavljanje pravih uslova za rad podrazumeva isplanirane poslove, ali i planirane pauze.    Možda se čini da je ovo mišljenje u suprotnosti sa mišljenjem da je vreme novac, ali je zapravo slobodno vreme to koje nam omogućava da zaista napredujemo.  Drugim rečima, malo je verovatno da ćete povećati svoju produktivnost time što ćete više i duže raditi.   

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

ANKETA Da li radite efektivno duže od četiri sata?

Izvor: Blic, 03.Dec.2018

Radno vreme bi trebalo ograničiti na četiri sata dnevno, mišljenje je mnogih istaknutih stručnjaka, jer po njihovim procenama, ljudi nisu sposobni da rade duže od toga.kakvo je vaše iskustvo, da li svakog dana radite efektivno duže od četiri sata?

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.