Budžet Aleksinca za 2021. godinu 1,3 milijarde

Izvor: Aleksinac.net, 19.Dec.2020, 11:33

Budžet Aleksinca za 2021. godinu 1,3 milijarde

Za 2021. godinu planirano je da u opštinskoj kasi Aleksinca bude više od milijardu i 312 miliona dinara, pri čemu je plan da se više od polovine sredstava dobije od poreza, a skoro sav ostali novac dolazi od Republike Srbije. Za zaposlene u javnom sektoru izdvojiće nešto više od četvrtine novca. Predsednik Opštine kaže je nedovoljno novca planirano za investicije, ali da je to urađeno u skladu sa mogućnostima.

Aleksinački odbornici usvojili su bužet te opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << za narednu godinu, koji je od ovogodišnjeg manji za oko 100 miliona.

Najznačajniji projekti koji će biti finansirani iz budžeta opštine Aleksinac u 2021. godini, prema rečima predsednika te opštine Dalibora Radičevića, su uređenje dvorišta iza katastra sa izgradnjom parking prostora u iznosu od 30 miliona dinara, kružni tok na raskrsnici ulica Prote Stevana Dimitrijevića, Petra Zeca i Šumatovačke i sanacija i rekonstrukcija puteva kod Tešice i Trnjana.

Za razvoj sporta i omladine izdvojeno je preko 46 miliona dinara, dodaje predsednik Aleksinca, za podršku lokalnim sportskim udruženjima i savezima 23 miliona, za podršku predškolskom i školskom sportu 2 miliona planiranih sredstava, dok je za kulturu izdvojeno 102 miliona dinara.

Mišljenja smo da ova sredstva nisu dovoljna, posebno u delu koji se odnosi na investicije, ali su ona planirana u skladu sa trenutnim mogućnostima i raspoloživim prihodima - smatra Radičević.

Plan je da milijardu i 281 milion dinara Opština prihoduje uglavnom od poreza na dohotke, imovinu i dobra i usluge, ali i od republičkih transfera.

Do ukupnog budžeta za 2021. godinu od milijardu i 312 miliona u dokumentu navode da će doći i prenošenjem novčanih sredstava iz 2020. godine, čime će biti pokriven deficit.

Ukupan fiskalni deficit budžeta u iznosu od 31.598.603 dinara, pokriva se iz prenetih sredstava budžeta iz 2020. godine - navode iz Opštine.

Na rashode za zaposlene otići će oko 344 miliona, za korišćenje roba i usluga skoro 460 miliona dinara, a za socijalno osiguranje i socijalnu zaštitu 1,96 odsto planiranih para.

Detaljnije o budžetu pogledajte na ovom linku.

Izvor

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.