Izvor: Kragujevac.rs, 31.Mar.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akumulacija Drezga na reci Uglješnici

Gradsko veće na danas održanoj sednici utvrdilo je Predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije “Akumulacije Drezga na reci Uglješnici“ i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

Naime, grad Kragujevac planira izgradnju akumulacije "Drezga" na reci Uglješnici i akumulacije na Kozujevskom potoku. Namena akumulacija je zadržavanje poplavnog talasa, oplemenjavanje malih voda i navodnjavanje. Zapremina planirane akumulacije "Drezga" je oko 11.000.000 kubnih metara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << a predviđena je mogućnost korišćenja akumulacije i za vodosnabdevanje, ukoliko se ukaže potreba, pa je planirano postrojenje za pripremu vode za piće, nizvodno od brane.

Sredstva za finansiranje izrade Plana detaljne regulacije “Akumulacije Drezga na reci Uglješnici“ obezbediće grad Kragujevac.

Gradsko veće donelo je rešenje o obrazovanju Saveta za zdravlje čiji će zadatak, pored ostalog, biti razmatranje prigovora o povredi pojedinačnih prava pacijenata na osnovu dostavljenih i prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica, obaveštavanje podnosioca prigovora i direktora zdravstvene ustanove, odnosno osnivača privatne prakse na koju se prigovor odnosi i daje odgovarajuće preporuke. Savet za zdravlje razmatraće izveštaje savetnika paciijenata, pratiti ostvarivanje prava i predlagati mere za zaštitu i promociju prava pacijenta. Savet za zdravlje u obavezi je da donese i predlog plana javnog zdravlja koji usvaja Skupština grada i prati njegovo sprovođenje.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje ugovora  o poveravanju obavljanja  komunalnih poslova kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka u okviru komunalne delatnosti zoohigijene  za  2016. godinu između grada Kragujevca i JKP ''Čistoća''.

Poslovi kontrole i smanjenja polulacije napuštenih pasa i mačaka u okviru komunalne delatnosti zoohigijene obuhvataće: svakodnevni obilazak grada i dežurstvo, hvatanje i uklanjanje pasa i mačaka lutalica sa javnih površina na human način, evidentiranje napuštenih pasa i mačaka, smeštaj i ishranu uhvaćenih pasa i mačaka lutalica u prihvatilištu i postupanje na human način, stručnu trijažu uhvaćenih napuštenih pasa i mačaka lutalica, sterilizaciju, lečenje od parazita, vakcinisanje protiv besnila, mikročipovanje na osnovu Ugovora sa ovlašćenom veterinarskom institucijom.

Na danas održanoj sednici usvojen je i Godišnji program zaštite, unapređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, a data je i saglasnost na zaključenje ugovora o izradi dokumentacije za saniranje dela saobraćajnice u Velikim Pčelicama, zaseok Dubrava.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.