Afrička kuga svinja na farmi blizu granice sa Bugarskom

Izvor: Aleksinac.net, 10.Apr.2021, 18:12

Afrička kuga svinja na farmi blizu granice sa Bugarskom

Tokom redovnog nadzora farmi i kontrole zdravstvenog stanja grla, Uprava za veterinu utvrdila je prisustvo virusa afričke kuge svinja (AKS) na farmi u blizini granice sa Bugarskom, zemljom koja ima ekstremno visoko prisustvo AKS-a.

Zahvaljujući uspostavljenom sistemu brze analize uzoraka na prisustvo tog virusa, nadležne službe Uprave za veterinu su u najkraćem roku sprovele sve predviđene mere zaštite na >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << toj teritoriji kako bi se zaustavilo dalje širenje bolesti.

Zahvaljujući istom sistemu brzih analiza u prethodnom periodu sprečeno i dalje širenje virusa AKS kada je utvrđeno njegovo prisustvo na teritoriji Aleksinca.

Uprava za veterinu još jednom apeluje na sve vlasnike svinja, uključujući i velike farme, da sa najvećom mogućom odgovornošću sprovode sve mere zaštite i prevencije u cilju daljeg sprečavanja širenja afričke kuge svinja čije ekonomske posledice mogu biti nesagledive.

Izvor

Nastavak na Aleksinac.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.