Izvor: Soko-zabava.info, 11.Okt.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 činjenica koje bi trebalo da znate o celulitu

Za mnoge dame bitka sa celulitom nema kraja. U večnoj borbi i uvek su na suprotnoj strani – žene i celulit. Čini se da su žene uvek na gubitku. Zašto se takvo stanje kože teško sređuje, zašto se celulit teže eliminiše?

Jedan od najvećih ženskih neprijatelja zadaje damama mnogo problema, a u ovom tekstu razmotrićemo koji faktori uzrokuju celulit,  zašto se javlja na stomaku i zadnjici i kako rešiti tvrdokorni celulit na nogama…

Postoji nekoliko činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << koje svaka žena treba da zna ako vodi bitku sa celuliltom.

Broj kilograma nije nužno povezan sa pojavom celulita. Ako ne znate i najpoznatije manekenke mogu imati celulita, bez obzira što nemaju mnogo kilograma. Svako ima sloj masti ispod površine kože, bilo da ima savršenu građu ili ima problem sa viškom kilograma.

Ovo je loša vest za sve one kojima je cirkulacija lošija, jer su oni skloniji razvoju celulita. Vežbe, naravno, mogu doprineti da se smanji celulit, a takođe u borbi sa najvećim ženskim neprijateljem mogu pomoći i piling tela, kao i masaže.

Iako svaka žena kada primeti celulit na koži ne pravi razliku, sve reaguju slično i većina dama odmah se upusti i smišljanje kako da se reši tzv. pomorandžine kore, treba napomenuti da postoje tri vrste celulita. Naime, čvrsti celulit na raširenoj koži uzrokuje efekat pomorandžine kore. Meki celulit na slobodnoj koži uzrokovan je zadržavanjem tečnosti u organizmu, dok je fibrozni celulit tvrd i kompaktan.

Mnoge žene ne znaju, ali postoje različiti nivoi gde se pojavljuje celulit. Naime, čak i kada je koža oštećena, prvi nivo nije vidljiv. Drugi nivo vidljivosti celulita podrazumeva teksturu koja je slična pomorandžinoj kori, stoga se celulit ne može videti kada žena stoji ili leži, već samo ako se koža zategne. Treći nivo podrazumeva vidljivost celulita u stojećem položaju, dok se slabije vidi ili čak ne vidi u ležećem položaju. Četvrti nivo je najvidljiviji i on se može primetiti kod žena i kada stoje i kada sede.

Ukoliko vam se celulit primećuje u vidu pomorandžine kore, onda je pametno ulagati u dobar anticelulit gel koji bi trebalo svakodnevno nanositi na kožu i dobro ga utrljati. Ako je celulit postao vidljiv i sedećem položaju, onda vam predlažemo da posetite salon i prepustite se nekom tretmanu kako ne biste došli u poslednji stadijum vidljivosti celulita.

Pročitaj i: Noge bez celulita – potpuno prirodno

Iako celulit može biti uzrokovan zadržavanjem tečnosti u organizmu, to ne znači da treba da ograničite količinu vode koju pijete. Voda iscrpljuje toksine iz organizma i povećava cirkulaciju, tako da se preporučuje obavezna dnevna količina vode koju treba piti, a ona iznosi između 1 i 2l vode dnevno.

Iako mnoge žene imaju naviku da stavljaju anticelulit kremu pre vežbanja, ali je svakako bolje utrljati kremu u kožu nakon treninga, jer će efekat biti bolji.

Ginko biloba pomaže u obnavljanju elastičnosti kože, a povećava i cirkulaciu i ima moćna antioksidativna dejstva koja utiču na ćelije kože.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.