Mali: Gradsko građevinsko zemljište neće biti na prodaju

Izvor: YU-Build.rs, 17.Jun.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Gradsko građevinsko zemljište neće biti na prodaju

Javni poziv za potencijalne kupce PKB-a biće raspisan u drugoj polovini godine, najavio je juče gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je dodao da je za privatizaciju PKB-a zainteresovan veliki broj investitora iz Rusije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i iz Srbije i regiona. Kako je Mali naveo, na prodaju neće biti gradsko građevinsko zemljište, već samo zgrade i stočni fond PKB-a.



- Model privatizacije je jako dobar, jer za >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << razliku od prethodnih privatizacija, koje su podrazumevale prodaju kompletnog kapitala, štiti gradsko građevinsko zemljište, koje neće biti na prodaju. Prodaje se samo poljoprivredno zemljište sa pripadajućim objektima i stočnim fondom, dakle samo deo imovinskog paketa, ono što nije strateška delatnost Grada– naveo je Mali. Grad će, kao osnivač u saradnji sa Agencijom za privatizaciju, tražiti da se zadrži kontinuitet delatnosti, odnosno poljoprivredna proizvodnja.

Mali je kazao da će se tražiti jasni kriterijumi, jake bankarske garancije, kao i drugi mehanizmi kojima se omogućava istrajnost u održanju kontinuiteta delatnosti.

– Cilj nam je da se privatizacija ne zloupotrebi i ne preimenuje i iskoristi za druge namene, da preduzeće ostane poljoprivredni kombinat i da zemljište ostane u svrhu proizvodnje poljoprivrednih proizvoda, s obzirom na značaj koji ima za snabdevanje tržišta mlekom, mlečnim proizvodima i mesnim sirovinama– rekao je Mali.

Na bazi preliminarnog ispitivanja tržišta i ponuda koje su stigle Agenciji za privatizaciju, PKB jedno od najatraktivnijih preduzeća u njenom portfoliju, istakao je Mali. Trenutno se radi na sređivanju imovinsko-pravnih odnosa, kako bi se privatizacija PKB-a privela kraju, a Odluka o privatizaciji biće razmatrana na Skupštini grada početkom jula, objasnio je on.

Izvor: Danas

Nastavak na YU-Build.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.