Slika dana: URANOPOLIS, NEBESKI GRAD HALKIDIKIJA

Izvor: TimockeVesti.net, 11.Avg.2023, 04:00

Slika dana: URANOPOLIS, NEBESKI GRAD HALKIDIKIJA

Uranopolis na grčkom znači „nebeski grad“, i to je letovalište koje spaja monašku zajednicu, Svetu Goru sa preostalim delom Grčke. Tiho je i mirno mesto u kome postoje i kafići i taverne iz kojih se uveče može čuti uglavnom grčka muzika. Idealno je za porodice sa malom decom. Sem glavne postoje i manje, divlje plaže, tako da nikad nema gužve. U blizini je i čuveno letovalište Nea Roda. More je izuzetno čisto, ribari svako jutro nude svežu ribu, a vino je od grožđa sa obližnje >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Svete Gore.

Ovih dana tamo su i porodice iz Bora i istočne Srbije, a njihova preporuka je – poseta napuštenim ostrvima u okolini, gde se sigurno može uživati u netaknutoj prirodi.
Solun je udaljen oko 120 kilometara.
Članak Slika dana: URANOPOLIS, NEBESKI GRAD HALKIDIKIJA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.