Preševo: Otkrivena 22 imigranta, među njima 6 dece

Izvor: Studio B, 04.Mar.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preševo: Otkrivena 22 imigranta, među njima 6 dece

Na železničkoj stanici u Preševu rano jutros su u međunarodnom vozu na liniji Grčka-Mađarska otkrivena 22 ilegalna imigranta iz Avganistana i Sirije, među kojima je bilo šestoro dece, od kojih su dve bebe, saopštila je Uprava carina.

Imigranti su otkriveni prilikom kontrole carinika i policije, a ono što, kako se navodi, ovu grupu razlikuje od onih koje su carinici do sada otkrivali je čak šestoro dece, od kojih je najmlađe tromesečna beba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Carinici su odlučili da voz prekontrolišu aparatom za merenje koncentracije ugljen-dioksida, jer, ukoliko se na tom aparatu prikaže veća koncentracija pomenutog gasa, to znači da se u prostoru koji se kontroliše nalaze živa bića, navodi se u saopštenju.

Budući da je merenjem u tri vagona utvrđena veća koncentracija ugljen dioksida, carinici su ih otvorili i sprečili dalji rizik po zdravlje ilegalnih emigranata, piše u saopštenju.

U prvom vagonu nalazila se kamionska prikolica u kojoj su carinici zatekli 11 ljudi, među kojima je bilo i šestoro dece, jedna žena i dve bebe. Zbog austrijskih registarskih oznaka na prikolici, pretpostavlja se da su želeli da stignu u tu zemlju, stoji u saopštenju.

Pregledom još dva vagona na koje su bili natovareni prazni robni kontejneri, otkriveno je još 11 osoba, među kojima se nalazila jedna žena. Oni su bili podeljeni u dve grupe, te se tako njih četvoro nalazilo u jednom, a još sedmoro u drugom kontejneru.

Svi otkriveni emigranti su predati u dalju nadležnost MUP-a Srbije, zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Sirija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.