Imigranti sa decom otkriveni u vozu

Izvor: RTS, 04.Mar.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imigranti sa decom otkriveni u vozu

Policija otkrila 22 ilegalna imigranta iz Avganistana i Sirije, među kojima je bilo šestoro dece. Imigranti ootkirveni na železničkoj stanici u Preševu u međunarodnom vozu na liniji Grčka-Mađarska.
Imigranti su otkriveni prilikom kontrole carinika i policije, a ono što ovu grupu razlikuje od onih koje su carinici do sada otkrivali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je čak šestoro dece, od kojih je najmlađe tromesečna beba, prenosi Tanjug.

Carinici su odlučili da voz prekontrolišu aparatom za merenje koncentracije ugljen-dioksida, jer, ukoliko se na tom aparatu prikaže veća koncentracija pomenutog gasa, to znači da se u prostoru koji se kontroliše nalaze živa bića.
Budući da je merenjem u tri vagona utvrđena veća koncentracija ugljen dioksida, carinici su ih otvorili i sprečili dalji rizik po zdravlje ilegalnih emigranata.
U prvom vagonu nalazila se kamionska prikolica u kojoj su carinici zatekli 11 ljudi, među kojima je bilo i šestoro dece, jedna žena i dve bebe.
Zbog austrijskih registarskih oznaka na prikolici, pretpostavlja se da su želeli da stignu u tu zemlju.
Pregledom još dva vagona na koje su bili natovareni prazni robni kontejneri, otkriveno je još 11 osoba, među kojima se nalazila jedna žena.
Svi otkriveni emigranti su predati u dalju nadležnost MUP-a Srbije.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pun voz migranata sa decom

Izvor: OkRadio.rs, 04.Mar.2015

Vranje - Zajedničkom akcijom carinika i policije na železničkoj stanici u Preševu, u sredu u ranim jutarnjim satima, sprečena su 22 ilegalna emigranta u nameri da stignu do Zapadne Evrope. Radi se o većoj grupi državljana Avganistana, među kojima se nalazio i jedan Sirijac. Ono što ovu grupu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.