MMF: Grčka nije velika pretnja svetskoj ekonomiji

Izvor: RTS, 09.Jul.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Grčka nije velika pretnja svetskoj ekonomiji

Direktor istraživanja u Međunarodnom monetarnom fondu Olivije Blanšar ocenio je da problemi Grčke ne predstavljaju veliku pretnju po svetsku ekonomiju.
Olivije Blanšar je u sopštenju naveo da je svetska ekonomija "prethodne dve nedelje prilično dobro prošla stres-test", prenosi Beta.

Glavni ekonomista MMF-a je naveo da Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čini dva odsto privrede evrozone i manje od 0,5 odsto svetske ekonomije.
"Nastavljamo da se nadamo i radimo na pozitivnom rešenju kojim će Grčka ostati u evrozoni", rekao je Blanšar.
Naveo je i da Grčka pati i da bi mogla patiti još više u slučaju haotičnog izlaska iz evrozone, ali će "posledice po ostatak svetske ekonomije verovatno biti ograničene".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blanšar: Ograničen uticaj na ostatak svijeta

Izvor: Capital.ba, 09.Jul.2015

VAŠINGTON, Grčka predstavlja mali dio svjetske ekonomije i njen mogući izlazak iz evrozone trebalo bi da ima ograničen uticaj na ostatak svijeta, rekao je danas glavni ekonomista Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Olivije Blanšar. On je upozorio da slične krize mogu da se dogode i u drugim zemljama,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.