Košarkaši Hrvatske u finalu turnira u Torinu

Izvor: RTS, 08.Jul.2016, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Hrvatske u finalu turnira u Torinu

Košarkaši Hrvatske plasirali su se u finale olimpijskog kvalifikacionog turnira u Torinu, pošto su u polufinalu pobedili Grčku sa 66:61.

Selekcija Hrvatske je tako samo jedan korak udaljena od plasmana na Olimpijske igre, a za mesto u Riju boriće se protiv pobednika drugog polufinala u kom se sastaju Italija i Meksiko.
Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u jednom momentu u današnjem polufinalu vodila i sa 24 poena razlike (37:13), ali je Grčka uspela da se približi, a potom da u finišu treće četvrtine i povede. U posljednjoj deonici hrvatska odbrana je bila na visini zadatka, dozvolivši Grčkoj samo 12 poena.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bojan Bogdanović sa 20 poena, Dario Šarić je ubacio 16 poena, uz osam skokova, dok je Krunoslav Simon utakmicu završio sa 11 poena i osam skokova.
U selekciji Grčke najbolji je bio Stratos Perperoglu sa 13 poena.
Finale turnira u Torinu igra se u subotu od 21.00.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.