KOŠARKA: NA EP SRBIJA PROTIV ŠPANIJE, GRČKE I SLOVENIJE

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOŠARKA: NA EP SRBIJA PROTIV ŠPANIJE, GRČKE I SLOVENIJE

BEOGRAD - Košarkaška reprezentacija Srbije biće među nosiocima žreba za sastav grupa na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Litvaniji, saopštila je organizacija FIBA Evropa.

Pored Srbije, evropskog vicešampiona, u prvi "šešir" su svrstane i selekcije Španije, Grčke i Slovenije.

Drugi "šešir" činiće Francuska, Hrvatska, Rusija i Turska, u trećem će biti Nemačka, Litvanija, Crna Gora i Belgija, a u četvrtom Velika Britanija, Makedonija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Izrael i Gruzija.

Italija, Bugarska, Poljska i Bosna i Hercegovina biće u petom "šeširu", a u šestom Ukrajina, Letonija i dve selekcije koje do Evropskog prvenstva stignu preko dodatnih kvalifikacija u kojima će igrati Finska, Mađarska i Portugal.

Žreb za Evropsko prvenstvo zakazan je za 30. januar u Viljnusu, a takmičenje će se održati od 31. avgusta do 18. septembra. Evropsko prvenstvo u Litvaniji biće prvo na kome će se umesto 16 ekipa takmičiti 24 reprezentacije, koje će u prvoj fazi biti podeljene u četiri grupe.

Plasman u drugu fazu izboriće po tri najbolja tima koji će potom biti podeljeni u dve nove grupe od po šest ekipa. Najbolje četiri ekipe iz obe grupe u drugoj fazi obezbediće nastup u četvrtfinalu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Košarka,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.