Grčka vojska u Solunu postavlja šatore ispred bolnice za prijem pacijenata

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Nov.2020, 23:16

Grčka vojska u Solunu postavlja šatore ispred bolnice za prijem pacijenata

Grčka vojska počela je danas da postavlja šatore ispred vojne bolnice u Solunu, gradu koji je u toj zemlji najviše pogođen u drugom talasu epidemije koronavirusa, javila je agencija Frans pres sa lica mesta.

Šatori će moći da prime oko 50 bolničkih kreveta, saopštio je Generalštab grčke vojske.

Pored toga, dve privatne klinike primaju pacijente zaražene koronavirusom u Solunu, gradu sa oko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << milion stanovnika.

Grčka opozicija optužila je vlasti da poslednjih meseci nisu dovoljno pojačale broj bolničkog osoblja i da nisu preduzete mere protiv epidemije koronavirusa u prepunom javnom prevozu.

Premijer Kirijakos Micotakis priznao je da je potcenio obim drugog talasa epidemije koronavirusa, posebno u Solunu, gde je ranije trebalo da se preduzmu odgovarajuće mere.

Broj zaraženih i preminulih od početka novembra je počeo da raste u Grčkoj gde je od 7. novembra na snazi karantin.

U toj zemlji je od početka epidemije umrlo 1.630 osoba, a zaraženo 91.619.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

VOJSKA POSTAVILA POLJSKU BOLNICU ZA OBOLELE: Omiljeno srpsko letovalište više nema slobodnih kreveta u bolnicama

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 17:42

Grčka vojska u solunu postavlja poljsku bolnicu..Grčke vojne snage postavljaju u Solunu poljsku bolnicu za obolele od korona virusa sa više od 50 kreveta...Prema rečima zamenika ministra odbrane Alkivijadisa Stefanisa, koji je danas posetio lokaciju ispred gradske vojne bolnice, poljska bolnica će...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.