Grčka usvojila konačni paket mera štednje

Izvor: Studio B, 19.Feb.2012, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka usvojila konačni paket mera štednje

Grčka vlada usvojila je sinoć konačni paket mera štednje, koji su od zvanične Atine tražili Evropska unija i Međunarodni monetarni fond kao uslov za novi paket pomoći od 130 milijardi evra.

Odobrenje grčke vlade je uglavnom formalnost, pošto je zvanična Atina prošle nedelje obelodanila detalje rebalansa budžeta i smanjenja plata u javnom sektoru u vrednosti od 325 miliona evra partnerima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u evrozoni, prenela je agencija Rojters.

Posle višemesečnih teških pregovora, nade Grčke su porasle da će na sastanku u Briselu, u ponedeljak, biti podržano "spasavanje" koje je zvaničnoj Atini potrebno kako bi izbegla bankrot 20. marta, kada dospevaju najveći deo rata povučenih kredita.

Grčki premijer Lukas Papademos izrazio je žaljenje što nije moglo biti izbegnuto dodatno smanjenje penzija, ali je naveo da je efekat ograničen, jer će samo uticati na deo penzija onih iznad mesečnih 1.300 evra.

"Svi se slažemo da hitna podrška ekonomskoj aktivnosti je prioritet ekonomske politike vlade", rekao je Papademos, bez navođenja detalja koje mere rasta su bile razmatrane.
Pogledaj vesti o: Nedelja štednje,   Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.