Grčka ubedila kreditore da prihvate gubitke

Izvor: NaDlanu.com, 09.Mar.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka ubedila kreditore da prihvate gubitke

ATINA, 9. marta 2012. (Beta-AP) - Zvanična Atina u petak je objavila da je uspela da ubedi veliki broj privatnih kreditora Grčke da prihvate gubitke na njenim dužničkim hartijama.

ATINA, 9. marta 2012. (Beta-AP) - Zvanična Atina u petak je objavila da je uspela da ubedi veliki broj privatnih kreditora Grčke da prihvate gubitke na njenim dužničkim hartijama.Grčka se time, bar na neko vreme, spasava od bankrota i otvara put za nove tranše zajmova iz medjunarodnog spasilačkog paketa.Ministarstvo finansija je saopštilo da je sporazum o smanjenju grčkog dužničkog bremena potpisalo 85,8 odsto privatnih investitora vlasnika grčkih obveznica.Kako se navodi, ministarstvo će, zahvaljujući nedavno donetom zakonu, naterati i preostale vlasnike obveznica da učestvuju u sporazumu.Cilj sporazuma je da se grčki dug smanji za 107 milijardi evra tako što će privatni vlasnici obveznica prihvatiti gubitak od 53,5 odsto na tim hartijama i u zamenu za njih uzeti nove obveznice sa znatno povoljnijim uslovima otplate.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka ubedila kreditore da prihvate gubitke na obveznicama

Izvor: EMportal, 09.Mar.2012

Grčka objavila da je uspela da ubedi veliki broj privatnih kreditora Grčke da prihvate gubitke na njenim dužničkim hartijama.

Nastavak na EMportal...

"Fič" snizio kreditni rejting Grčke na ograničeni bankrot

Izvor: Blic, 09.Mar.2012

Bonitetna agencija "Fič" saopštila je danas da je snizila kreditni rejting Grčke na nivo "ograničenog bankrota", nakon što je zvanična Atina saopštila da je dovoljan broj privatnih kreditora pristao na zamenu grčkih obveznica onima sa dvostruko nižom vrednošću..."Agencija je snizila dugoročni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.