Grčka prodajom obveznica prikupila 1,1 mld evra

Izvor: Kamatica.com, 02.Sep.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka prodajom obveznica prikupila 1,1 mld evra

Grčka je na današnjoj aukciji šestomesečnih trezorskih zapisa prikupila 1,137 milijardi evra po kamatnoj stopi od 2,97 odsto, istoj kao i prošlog meseca, saopštila je danas grčka agencija za upravljanje dugom. 

Od prethodne aukcije održane 5. avgusta, zvanična Atina je uspela da sa međunarodnim kreditorima postigne dogovor o trećem paketu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << pomoći vrednom 86 milijardi evra za podizanje posrnule privrede Grčke, prenosi Frans pres.

Tražnja za obveznicama bila je 1,3 puta veća od ponude, a zvanična Atina je prošlog meseca prodala hartije od vrednosti u iznosu od 812,5 miliona evra.

Od početka dužničke krize u 2010. godini, Grčka nije imala pristup dugoročnim tržištima kapitala, uz izuzeće dva kratka povratka na srednjoročna tržišta.

Nastavak na Kamatica.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.