Grčka prepolovila deficit državnog budžeta

Izvor: S media, 08.Apr.2010, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka prepolovila deficit državnog budžeta

Ministar finansija Grčke Jorgos Papakonstantinu izjavio je danas da je deficit državnog budžeta smanjen u prvi tri meseca ove godine za 40 odsto.

Papakonstantinu je u Skupštini Grčke rekao da je na kraju marta deficit budžeta bio 4,3 milijarde evra, dok je godinu dana ranije, na kraju prvog tromesečja 2009. godine, bio 7,1 milijarda.

Ministar je istakao da je smanjenje deficita budžeta postignuto >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pre nego što su počele da deluju vanredne mere štednje, proglašene 3. marta.

Vlada Grčke smanjuje deficit budžeta da bi oslobodila sredstva za otplatu prekomernog javnog duga.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka prepolovila deficit državnog budžeta

Izvor: NaDlanu.com, 08.Apr.2010

ATINA, 8. aprila 2010. (Beta-AP) - Ministar finansija Grčke Jorgos Papakonstantinu izjavio je u četvrtak da je deficit državnog budžeta smanjen u prva tri meseca ove godine za 40 odsto. Papakonstantinu je u Skupštini Grčke rekao da je na kraju marta deficit budžeta bio 4,3 milijarde evra, dok...

Nastavak na NaDlanu.com...

Deficit budžeta za 2009. veći od predviđenog

Izvor: Kurir, 09.Apr.2010, 18:12

SOFIJA, 9. aprila 2010. (Beta-AFP) - Bugarska vlada revidirala je danas povećanje budžetskog deficita iz 2009. godine za 3,7 odsto i odustala od namere za prijem u evrozonu. "Otkrili smo 148 aneksa ugovora (sklopljenih tokom prethodnog režima) u 13 ministarstava. Ti aneksi izgleda da imaju uticaja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.