Grčka pojačava bezbednost na granici s Turskom

Izvor: B92, 31.Jan.2020, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka pojačava bezbednost na granici s Turskom

Grčka pojačava bezbednost na svojoj poroznoj kopnenoj granici s Turskom, koju hiljade migranata koriste kako bi ušli u Evropu.

Na toj su granici, naime, raspoređeni dodatni čuvari koje podržava i mreža moćnih nadzornih kamera, saopštili su danas zvaničnici.

Zemlja se bori sa velikim porastom imigracije preko Turske i postala je glavna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tačka njihovog ulaska u Evropu, preneo je AP.

Kampovi za migrante na grčkim ostrvima su pretrpani, a ove nedelje je najavljeno postavljanje plutajuće ograde koja bi blokirala migrantske brodove u Egejskom moru.

Na severoistočnoj kopnenoj granici sa Turskom, koja uglavnom ide uz reku Evros, vojska i policija pokrenule su zajedničke patrole, dok će policija angažovati još 400 graničara, rekli su zvaničnici.

Grčka je već postavila ogradu dužine 10 kilometara duž dela granice gde reka menja kurs, ali je ostao deo suve zemlje preko koje migranti lako mogli da pređu.

Kamere će biti postavljene na stubovima visokim 50 metara, a svaka će moći da pokrije 10 kilometara granice duge 200 kilometara.

U Grčku je prošle godine prema podacima UNHCR-a ušlo 75.000 migranata.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka pojačava granične patrole zbog migranata

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2020

ATINA - Grčka pojačava bezbjednost na svojoj poroznoj kopnenoj granici sa Turskom, koju hiljade migranata koriste kako bi ušli u Evropu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.