Grčka, lokalizovano više požara

Izvor: RTS, 05.Avg.2013, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka, lokalizovano više požara

Lokalizovani požari koji su izbili nedaleko od Atine, u blizini aerodroma u Solunu i centralnom delu Grčke. Nema povređenih.

Požari koji su buknuli nedaleko od Atine, u blizini aerodroma u Solunu i centralnom delu Grčke, večeras su lokalizovani, povređenih nema, a za sada nema izveštaja o materijalnoj šteti.

Požar je lokalizovan u blizini Maratona, na istočnoj obali Atike, oko 50 kilometara od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Atine. Gašenje je otežavao jak vetar.

U požaru je oštećeno šest kuća, dok je više desetina ljudi evakuisano ranije u toku dana iz mera predostrožnosti.

Kako je prenela grčka agencija ANA, požar je lokalizovan iz vazduha, a u borbi protiv vatrene stihije učestvovalo je 60 vatrogasaca, 30 vatrogasnih kola i po četiri kanadera i helikoptera.

Vatrogasci su uspeli da stave pod kontrolu i požar koji je izbio u blizini aerodroma "Makedonija" u Solunu.

Požar je zahvatio i šumu u centralnom grčkom regionu Fokida, koji je takođe lokalizovan, prenela je agencija AP.

U Grčkoj, gde su česti letnji požari, 65 osoba je poginulo u vatrenoj stihiji za 10 dana 2007. godine, podsetio je Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lokalizovano više požara u Grčkoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2013

Požari koji su buknuli nedaleko od Atine, u blizini aerodroma u Solunu i centralnom delu Grčke, u ponedeljak uveče su lokalizovani, povređenih nema, a za sada nema izveštaja o materijalnoj šteti. Požar je lokalizovan u blizini Maratona, na istočnoj obali Atike, oko 50 kilometara od Atine. Gašenje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.