Grčka: Izbačen iz parlamenta uz Hajl Hitler

Izvor: Mondo, 17.Maj.2013, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Izbačen iz parlamenta uz "Hajl Hitler"

Poslanik grčke ultradesničarske partije Zlatna zora Panajotis Iliopulos izbačen je danas sa zasedanja grčkog parlamenta pošto se podsmevao lideru Sirize.

Iliopulos se obratio lideru opozicione levičarske stranke Siriza Aleksisu Ciprasu rečima "gospodine Aleksis", što se u Grčkoj smatra neučtivim načinom obraćanja, nakon čega ga je predsededavajući sednicom, takođe iz Sirize, udaljio iz sale, prenela je agencija AP.

To je prvi put da je primenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << taj parlamentarni propis otkako je Zlatna zora u izborima pre godinu dana osvojila 18 mesta u parlamentu sa 300 članova. Smatra se to neuobičajnim potezom za grčki parlament, u kojem su žučne rasprave česte.

Iliopulos (46) je pre nego što je zajedno sa svojim partijskim kolegama napustio skupštinu, uzviknuo: "Vi ste koze. Vi ste smešni!".

U tom momentu neko je tri puta uzviknuo "Hajl Hitler", preneo je AFP .

Državna agencija ANA javila je da su povici došli od poslanika Kristosa Papasa iz Zlatne zore, što je on demantovao.

Papas je početkom nedelje priznao u parlamentu da je pre nekoliko godina napisao traktat u kome hvali Adolfa Hitlera kao "vizionara", podseća AFP.

(Tanjug, foto: Beta/AP Photo/Fosphotos, Panayiotis Tzamaros)
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

''Hajl Hitler'' - odjeknulo u parlamentu Grčke

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2013, 17:32

18.05.2013. -..Poslanik ultradesničarske partije ''Zlatna zora'', Panajotis Iliopoulos u petak je izbačen sa sednice grčkog parlamenta nakon što je dao sebi slobodu da uputi uvrede na račun lidera koalicije levičarskih radikala ''Siriza'', Aleksisa Tsiprasa, a zatim ušao u raspravu sa predsedavajućim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.