Festival evropskog filma u Novom Sadu od 4. jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2018, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival evropskog filma u Novom Sadu od 4. jula

Festival evropskog filma u Novom Sadu održava se od srede, 4. jula do četvrtka, 19. jula na dve lokacije, u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada i na otvorenoj pozornici Brod teatra novosadskog Studentskog kulturnog centra, koji će biti postavljen na Beogradskom keju. 

Svečano otvaranje festivala predviđeno je za sredu, 4. jula, u KCNS-u, u 19 časova, nakon čega će uslediti projekcija hrvatskog filma „Trampolin".

Tokom festivala biće prikazano sedamnaest >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << filmova iz Francuske, Portugalije, Kipra, Bugarske, Mađarske, Italije, Slovenije, Španije, Slovačke, Austrije, Grčke, Velike Britanije, Holandije, Švedske, Danske i Nemačke.

Evropska unija proglasila je 2018. godinu Evropskom godinom kulturnog nasleđa, te se ovogodišnji festival održava u tom duhu, pod motom „Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost", s idejom da se posetioci podstaknu na otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine, kroz filmsku umetnost. Festival evropskog filma održava se sedmi put, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, EU info centra u Beogradu i EU info kutka u Novom Sadu, u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC), Kulturnim centrom Novog Sada i Studentskim kulturnim centrom Novog Sada.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Festival evropskog filma u Novom Sadu u duhu kulturnog nasleđa

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2018

Festival evropskog filma u Novom Sadu počinje danas i traje do 19. jula na dve lokacije - u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada i na otvorenoj pozornici Brod teatra novosadskog Studentskog kulturnog centra, koji će biti postavljen na Beogradskom keju.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.