Domaćin šokirao Špance, Grčka bolja od Rusije

Izvor: RTS, 06.Sep.2013, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaćin šokirao Špance, Grčka bolja od Rusije

Slovenci šokirali Španiju. Francuska prejaka za Britance, dok je Grčka nanela poraz Rusiji. Litvanija, ipak, prejaka za Mekejleba i družinu.

Košarkaši Slovenije pobedili su aktuelnog šampiona Evrope, selekciju Španije, na Evropskom prvenstvu, dok je Litvanija bila bolja od Makedonije.

Domaća selekcija, reprezentacija Slovenije pobedila je Španiju sa 78:69. Najbolji u ekipi Božidara Maljkovića bio je Goran Dragić sa 17 poena i šest skokova, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok je kod Španaca najbolji bio Mark Gasol sa 17 poena.

U duelu dve selekcije koje su porazima počele šampionat u Grupi B, Litvanija je bila bolja od Makedonije sa 75:67. Najefikasniji u Litvaniji bio je Mantas Kalnietis sa 17 poena, dok je kod Makedonaca bolji od ostalih bio Vlado Ilievski sa ubačenih 13 poena.

Grčka je u derbiju Grupe D pobedila Rusiju sa 80:71. Ovo je Grcima druga pobeda, dok je Rusija zabeležila i drugi poraz. 

Vaslilis Spanulis i Kostas Kaimakoglu predvodili su Grčku do pobede sa po 11 poena, dok je u ekipi Rusije jedini raspoloženi igrač bio Aleksej Šved koji je postigao 17 poena.

Košarkaši Francuske ubedljivo su pobedili Veliku Britaniju sa 88:65.

Ekipa Velike Britanije, koja je u prvom kolu Grupe A pobedila Izrael, vodila je samo na početku meća (3:2), a Francuzi su do kraja samo povećavali prednost. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Nikolas Batum koji je ubacio 17 poena, dok je u redovima Britanije najefikasniji bio Denijel Klark sa 16 poena.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.