Deca iz Srbije zarobljena na aerodromu u Larnaki

Izvor: RTS, 18.Apr.2017, 04:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz Srbije "zarobljena" na aerodromu u Larnaki

Trinaestoro dece iz Srbije od sinoć je "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva, potvrđeno je "Tanugu" u Ambasadi Srbije u Nikoziji. Vođa puta i direktor KUD "Izvor" Dejan Tošić naveo je na svom profilu na "Fejsbuku" da su deca dobro. U Ministarstvu spoljnih poslova očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se deca danas vrate u Srbiju.
Dejan Tošić je na statusu objavljenom na ličnom profilu naveo da je stupio u kontakt sa organizatorom festivala, koji mu je rekao da se nikada nije desilo da zadrže grupu.

"On čini sve da nas izvuče sa aerodroma što pre. Ovim putem Vas molim, pošto naša ambasada ovde danas ne radi i ne možemo stupiti u kontakt sa njima, ko ima bilo koga da poznaje u Ministarstvu inostranih poslova, da stupi u kontakt i da nam pomognete da rešimo ovaj problem", apelovao je Tošić.
Tošić je roditelje obavestio da su zadržani na aerodromu i da carinik nije hteo da ih pusti da prođu carinsku kontrolu, te da "hoće da nas vrate 19. aprila".
"Deca su dobro, sada ćemo otići na ručak", dodao je Tošić.
Tanjugu je ranije danas u Ambasadi Srbije u Nikoziji potvrđeno da je trinaestoro dece iz Srbije od sinoć "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva.
Kako je objasnio Dejan Bivolarević iz Ambasade Srbije, mališani iz Kulturno-umetničkog društva "Izvor", uzrasta od devet do 14 godina, trenutno se nalaze na terminalu, ali bi naredna dva dana trebalo da budu smešteni negde na grčkom delu ostrva.
"Deca je trebalo da gostuju kod nekog Kulturno-umetničkog društva na "okupiranoj" strani Kipra. Ne mogu da govorim o detaljima, jer nisam upoznat, ali im kiparske vlasti nisu dozvolile da pređu na taj deo", rekao je Bivolarević i dodao da bi detaljne informacije trebalo da dobije u toku dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.