RS i “Gasprom“ se dogovorili o gasovodu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2010, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS i “Gasprom“ se dogovorili o gasovodu

Republika Srpska i “Gasprom” su se dogovorili o izgradnji kraka gasovoda “Južni tok”, koji će iz Srbije ići u Republiku Srpsku, a zatim i u Federaciju BiH.

Odgovarajući sporazumi treba da budu potpisani pošto bude izrađena studija o izvodljivosti, istakao je ministar energetike Republike Srpske Slobodan Puhalac, koji je učestvovao u pregovorima uz premijera Milorada Dodika, dok je rusku stranu predstavljao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << potpredsednik “Gasproma“ Aleksandar Medvedev.

U svakom slučaju, izgradnjom tog gasovoda, nazvanog “Sava“, biće obezbeđene dovoljne količine gasa i za RS i za celu BIH, odnosno preko 1,5 milijardi kubnih metara gasa godišnje. Prema rečima Slobodana Puhalaca, razvoj gasne mreže neće biti ničim uslovljen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.