Gasprom dao Turskoj popust na gas od 10,25 odsto

Izvor: Kamatica.com, 31.Jul.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom dao Turskoj popust na gas od 10,25 odsto

Ruski ministar za energetiku Aleksandar Novak izjavio je danas da je Moskva pristala da Turskoj omogući popust na gas od 10,25 odsto, i dodao da još pregovara sa Ankarom o gradnji Turskog toka, čime je opovrgnuo tvrdnje turskih zvaničnika o obustavljanju pregovora. 

Prema Novakovim rečima, ruski gasni gigant Gasprom i turska kompanija Botas postigli su dogovor o popustu na gas u visini od 10,25 odsto, iako još nisu potpisali odgovarajući ugovor, prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << Rojters.

Prethodno su turski zvaničnici izjavili za britansku agenciju da je projekat gradnje gasovoda Turski tok odložen, pošto Moskva nije odobrila Turskoj popust na gas.

Istovremeno, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da će se ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan sastati na jesen radi razgovora o Turskom toku kojim je planirano dopremanje ruskog gasa do Evrope preko Turske.

Zvanična Ankara je u februaru saopštila da je ostvarila popust na 28-30 milijardi kubnih metara gasa koji kupuje od Rusije.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na Kamatica.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.