Zvanično: Red Bul predstavio bolid – Ford je ponovo tu

Izvor: B92, 03.Feb.2023, 17:37

Zvanično: Red Bul predstavio bolid – Ford je ponovo tu

Red Bul je prikazao bolid za narednu sezonu uz jednu ogromnu promenu koja dolazi za tri godine.

Red Bul je poput Hasa grafički prikazao svoj bolid za narednu sezonu i možete ga videti na priloženim fotografijama.

Bolid je prikazan u Njujorku, kada je objavljena i vest o tehničkoj saradnjim sa američkim gigantom – Fordom.

Ako se vratimo u prošlost, videćemo da je Red Bul kupio ekipu Jaguara koja je bila u vlasništvu Forda dugi niz godina u Formuli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1, a nikako ne smemo zaboraviti Ford Cosworth, najuspešnije motore koje smo videli.

Ford i Red Bul će sarađivati zajedno od 2026. godine i to će biti povratak Amerikanaca u ovo takmičenje otkako su 2004. godine odlučili da napuste isto.

Iz Forda su naveli da je porast interesovanja za Formulu 1 u Americi, ali i na drugim tržištima bio povod za ovu odluku uz posvećenost Formule 1 programima održivosti i sve većoj upotrebi električne energije.

"Ovo je početak novog, uzbudljivog poglavlja u Fordovoj istoriji koju je započeo moj pradeda. Ford se vraća i donosi svoju tradiciju inovacija na jednu od najvećih pozornica na svetu", rekao je Bili Ford.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RED BUL PREDSTAVIO NOVI BOLID: Vraća se Ford nakon 20 godina! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 03.Feb.2023

Red Bul je najavio veliku promenu 2026. Red Bul je poput Hasa grafički prikazao svoj bolid za narednu sezonu. Bolid je prikazan u Njujorku, kada je objavljena i vest o tehničkoj saradnji sa američkim gigantom, Fordom. Ford i Red Bul će sarađivati zajedno od 2026. godine i to će biti povratak Amerikanaca...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.