Oficijelne fotografije 2015 Ford C-MAX facelift modela

Izvor: Moto.rs, 17.Sep.2014, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oficijelne fotografije 2015 Ford C-MAX facelift modela

Ford je posao sa minivan modelima shvatio veoma ozbiljno na teritoriji Evrope i nakon predstavljanja potpuno novog S-MAX modela ova kompanija je predstavila osveženi C-MAX i veliki C-MAX sa sedam sedišta.

Oba modela su dobila slična unapređena kada je reč o kozmetičkim, mehaničkim i tehnološkim detaljima koja se ugledaju na facelift modela Focus.

SA izuzetkom zadnjeg kraja Grand C-MAX modela koji je ostao nedirnut, druge promene su zajedničke za dva modela. >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << Spolja C-MAX izgleda sofisticiranije sa novom rešetkom motora i oštrim svetlima koja inkorporišu LED sveta za dnevnu vožnju.

Pozadi, C-MAX sa petoro sedišta je dobio pojednostavljen zadnji kraj sa manjim svetlima i prilagođenim branikom.

U kabini Ford C-MAX karakteriše jednostavnija centralna konzola sa manje prekidača i tastera, plus novi 8“ ekran osetljiv na dodir i Fordov najnoviji SYNC 2 gasom aktivirani sistem za povezivanje.

Ford je revidirao liniju motora koja sada uključuje novi 1.5L TDCi dizel motor koji razvija 118ks snage koji zamenjuje 1.6L jedinicu isporučujući 5ks snage više i za 6% manje CO2 misije.

Tu je i novi 1.5L EcoBoost benzinski motor sa 148ks i 178ks snage i koji zamenjuje 1.6L EcoBoost motor, te 2.0L dize motor za koi se očekuje da će da unapredi snagu za oko 4% odnosno emisiju za oko 20%.

Postojeći 1.0L EcoBoost turbo benzinski motori sa 99ks i 123ks će nastaviti da budu nuđeni u okviru CMAX modela sa nižim CO2 emisijama.

Ovi pogonski agregati će omogućiti da C-MAX bude prvi automobil u segmentu koji je usaglašen sa najnovijim EURO 6 propisima koji se odnose na emisije štetnih gasova.

foto © Ford

Nastavak na Moto.rs...






Povezane vesti

Oficijelne fotografije novog Ford S-MAX modela, debi u Parizu

Izvor: Moto.rs, 17.Sep.2014

Ford je konačno odlučio da obelodani potpuno novi S-MAX višenamenski model uprkos tome što su zvanične fotografije ovog modela procurile tokom vikenda na Web. Ovaj model će debitovati na sajmu automobila u Parizu narednog meseca...Druga generacija S-MAX modela nastavlja da nudi prostor za od sedam...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.