Ford predstavio krosover Evos, mogućeg naslednika Mondea FOTO

Izvor: B92, 19.Apr.2021, 10:01

Ford predstavio krosover Evos, mogućeg naslednika Mondea FOTO

Ford Evos, za koji se pretpostavlja da predstavlja zamenu za odlazeći Mondeo u Evropi, odnosno Fusion u SAD, imao je premijeru na auto-salonu u Šangaju.

Salon automobila u Šangaju je jedna od malobrojnih svetskih sajamskih manifestacija koja će ipak biti održana uprkos epidimiji koronavirusa.

Prošlo je više od godinu dana otkako je proglašena pandemija, a u međuvremu je većina velikih samova automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkazana.

Zato je auto-salon koji se održava u Šangaju dobio još više na značaju, pa su brojni svetski proizvođači pohitali u Kinu da na jednom mestu predstave svoje novitete.

Među njima je i Ford, koji je u Šangaju izložio potpuno novi model nazvan Evos.

Teško je odrediti kom automobilskom segmentu pripada ovaj novi Ford. Po svemu sudeći, u pitanju je miks SUV vozila, kupea i karavana, poput nedavno predstavljenog Citroena C5 X.

Evos je prvi Ford koji je pretežno razvijen u Kini, gde će se prvobitno i prodavati.

Automobil po nekim detaljima podseća na električni Mustang Mach-E, kao što su, na primer, spoljne kvake uvučene u vrata.

Pogled u unutrašnjost otkriva da je i Ford podlegao trendu ogromnih digitalnih ekrana na komandnoj tabli.

Displej u Evosu ima širinu od čak 110 cm i praktično pokriva čitav "kokpit".

Ford za sada nije objavio više detalja o novom modelu, a veruje se da će ovaj automobil u Evropu stići kao zamena za Mondeo (koji se u Americi prodavao pod imenom Fusion).

Kada je reč o motorizaciji, pretpostavlja se da Evos ima plug-in hibridni pogon, a više informacija u pogonskim sistemima očekujemo uskoro.

U početku će kupcima biti dostupna verzija 1st Edition sa dvobojnom karoserijom (prikazana na fotografijama), za koju u Fordu navode da je opremljena 19-inčnim alu felnama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ford predstavio mogućeg nasljednika Mondea

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2021, 08:45

Ford Evos, za koji se pretpostavlja da predstavlja zamjenu za odlazeći Mondeo u Evropi, odnosno Fusion u SAD, imao je premijeru na auto-salonu u Šangaju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.