„Ford C-maks“ kao najava novog „Fokusa“

Izvor: Blic, 11.Sep.2009, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Ford C-maks“ kao najava novog „Fokusa“

„Fordova” svetska premijera na Salonu u Frankfurtu biće druga generacija „C-maksa”, proistekla iz intrigantne studije „iosis maks”.

Zvanične fotografije pokazuju dizajnersku sličnost „C-maksa” sa „kugom” i novom „fijestom”. Međutim, ljubitelje „Fordovih” automobila više će zanimati nova „C platforma” koju će deliti s „fokusom”, čiji se debi očekuje krajem 2010. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Praktični „C-maks” sada može da se naruči i sa trećim redom sedišta, dok će u osnovnoj verziji dolaziti s mestom za pet putnika.

Više informacija o novom „ford C-maksu” biće objavljeno 15. septembra na „pres danu” u Frankfurtu. Trenutno se zna da će ispod haube biti i novi 1,6-litarski „ecoboost” turbo benzinac s direktnim ubrizgavanjem i da prodaja startuje u februaru ili martu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.