Finale Lige šampiona u Njujorku?

Izvor: Mondo, 11.Sep.2018, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale Lige šampiona u Njujorku?

Ideja postoji, razgovori se vode. Da li je moguće realizovati tako nešto?

Neko od narednih finala Lige šampiona moglo bi da bude po prvi put organizovano van teritorije Evrope. Tačnije, lokacija o kojoj se ozbiljno razmišlja i o kojoj se, na kraju krajeva, već pregovara je Njujork.

Čelnici La Lige vode pregovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da se prvi put u istoriji jedan meč Primere odigra u SAD. Klubovi koji bi trebalo da se sastanu u Majamiju su Đirona i Barselona.

Nešto slično planira i UEFA.

Izvršni direktor televizijske kompanije "Mediapro" iz Barselone, Žumes Rures, kaže da se u toku razgovori o realizaciji ideje da se utakmice UEFA igraju izvan kontinenta po prvi put.

"U toku su razgovori i istraživanja kako bi se finale Lige šampiona jednog dana igralo u Njujorku", rekao je Rures za "El Mati" iz Katalonije.

Krajem 2007. godine, Premijer liga je predložila da se neke utakmice igraju van Engleske. Ideja je propala posle kritika visokih funkcionera FA, ali i navijača.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.