Popović: Realizacija ugovora sa FIAT-om kasni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Realizacija ugovora sa FIAT-om kasni

BEOGRAD - Predsednik Ekonomskog saveta DSS-a Nenad Popović kritikovao je Vladu Srbije zbog kašnjenja sa realizacijom ugovora sa FIAT-om, kao i zbog nemogućnosti da obuzda rast inflacije.

"Prema najavama članova vlade, ugovor sa FIAT-om trebalo je da bude potpisan u junu, pa onda u avgustu, a na kraju kada je ponestalo opravdanja za njegovo odlaganje, dobili smo informaciju da on neće biti potpisan sve dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u skupštini ne ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i dok Vlada Srbije ne obezbedi dodatnih 300 miliona evra za obnovu infrastrukture u Kragujevcu", rekao je Popović u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je predočio da je premijer Mirko Cvetković izjavom da će "inflacija biti smanjena na četiri odsto, svesno obmanuo građane Srbije", dodajući da će inflacija u svetu rasti zbog rasta cena nafte i sirovina na svetskom tržištu.

Berzanski indeksi nikada nisu bili niži i ne prestaju da padaju uprkos obećanjima vladajuće koalicije da će njihova politika doneti stabilnost na finansijskom tržištu, ukazao je Popović i ocenio da je to pokazatelj kakav je investicioni rejting naše zemlje sa ovom vladom "koja je najglomaznija u Evropi".

"Građani Srbije taoci su besmislenog predizbornog obećanja o povećanju penzija na nivo od 70 odsto od visine plate i sada odvajaju od usta svoje dece da bi obezbedili čak 20 milijardi dinara da bi se namirili unutarkoalicioni apetiti i da bi Vlada ispunila ovo svoje suludo obećanje", rekao je Popović, ocenjujući prvih 50 dana rada nove vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.