Novi Fiat iz Kragujevca će se zvati Fiat 500 L?

Izvor: AutoBlog, 27.Jan.2012, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Fiat iz Kragujevca će se zvati Fiat 500 L?

Kako pišu italijanski mediji, rukovodstvo Fiata je navodno odlučilo da novi model koji će se proizvoditi u Kragujevcu nazovu jednostavno Fiat 500 L (L - Large). Do sada je ovaj model bio poznat pod kodnom oznakom L0 (Ellezero), a njegove zvanične fotografije će biti objavljene sledećeg meseca. Svetska premijera će biti održana početkom marta na Salonu automobila u Ženevi, dok bi proizvodnja u Kragujevcu trebalo da počne krajem maja. Što se prodaje tiče, Fiat 500 L (kao konkurent modelima kao što su Citroen C3 Picasso, Opel Meriva, Kia Venga, Hyundai ix20 i budući Ford B-Max) bi na evroskom tržištu trebalo da startuje u septembru. Fiat 500 L će se proizvoditi u verzijama sa 5 i 7 sedišta (ovaj potonji stiže 2013. godine), dok će se u ponudi motora naći dva benzinca i dva dizelaša. Po sadašnjim informacijama, to su benzinci 0.9L TwinAir turbo sa 85KS i četvorocilindrični 1.4L sa 105KS, kao i dizelaši 1.3L sa 95KS i 1.6L sa 120KS, svi sa Stop&Start sistemom. Ivan Mitić – Autoblog.rsRenderi: Quattroruote.it i Autoexpress.co.ukFoto: Alvolante.it, Autoexpress.co.uk i Autozeitung.de
Pogledaj vesti o: Citroen,   Hyundai,   Kragujevac

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Fica na kvadrat

Izvor: Radio Centar 987, 28.Jan.2012, 13:58

Kako pisu italijanski mediji, rukovodstvo Fiata je navodno odlucilo da novi model koji ce se proizvoditi u Kragujevcu nazovu jednostavno Fiat 500 L (L - Large).Do sada je ovaj model bio poznat pod kod..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.